Lezing: een gezonde bodem

De Van Swietentuin, een inspiratietuin voor aangepast tuinieren in Frederiksoord, organiseert op donderdagavond 30 maart een lezing over een gezonde bodem in de tuin.


Om te kunnen groeien hebben planten voedingsstoffen nodig die ze met hun wortels uit de bodem halen. Voor een goed functioneren van die wortels is een gezond bodemleven essentieel. Peter van ’t Rood zal op donderdagavond 30 maart in een lezing ingaan op de rol van dat bodemleven. Een gezonde bodem is de basis voor een gezonde tuin. 

Van ’t Rood zal met name aandacht besteden aan het leven in de bodem dat een wonderlijk spel is van samenwerking, bescherming en concurrentie tussen wortels, schimmels, bacteriën en andere vormen van bodemleven. 

In de lezing behandelt hij de verschillende groepen bodemleven zoals wormen, pissebedden, schimmels en bacteriën. Hij zal met hulp van foto’s, schema’s en bijzondere filmpjes duidelijk maken waarom dat bodemleven zo essentieel is voor de gezondheid van de planten. Natuurlijk krijgt u handvatten hoe u zelf het bodemleven in de tuin kunt stimuleren. 

De lezing begint om 20:00 uur in het paviljoen van de tuin. (Majoor van Swietenlaan 1b, 8382 CE Frederiksoord, achter museum de Proefkolonie). Entree: € 5,00.
Opgave via secretariaat@vanswietentuin.nl