Lezing ‘Opbloeien in een groene werkomgeving’

Mensen hebben baat bij een groene werkomgeving, weet Tijs Venema van zorgkwekerij Passiflora in Drachten. Op die kwekerij worden vaste planten gekweekt en verkocht door cliënten van Talant. Dit zijn mensen met een verstandelijke beperking. Venema is er activiteitenbegeleider. De kunnen er onder zijn begeleidingen in eigen tempo en op eigen niveau aan de slag met diverse werkzaamheden.

De zorgkwekerij – onderdeel van Talant gehandicaptenzorg – bestaat uit een kwekerij met kassen, een multifunctioneel gebouw met een theetuin. Buiten is een theehuisje, ingerichte borders, een belevingstuin met pluktuin en bijentuin. De cliënten van Talant voeren het onderhoud uit. Zo kweken ze in de kas planten op uit zaad en stek. En buiten voeren ze verschillende werkzaamheden uit, zoals onkruid wieden, schoffelen, grasmaaien en bladharken. De ervaring van Venema is dat de rustgevende werkplek zorgt dat zijn medewerkers zichtbaar opbloeien. 

Op uitnodiging van de Van Swietentuin, de Tuin Zonder Drempels in Frederiksoord vertelt Venema op donderdagavond 14 april over zijn ervaringen met het werken in een groene werkomgeving . De bijeenkomst wordt gehouden in de tuin (Majoor van Swietenlaan 1b, 8382 CE Frederiksoord). De lezing begint om 20:00 uur. Entree: € 5,00. Opgave via secretariaat@vanswietentuin.nl

De Van Swietentuin, Tuin Zonder Drempels in Frederiksoord is een inspiratietuin voor aangepast tuineren. De tuin laat zien hoe een mens ondanks hoge leeftijd of beperking toch nog actief kan zijn in de tuin.