Verkoop tomatenplantjes 2024

Tijdens de komende lentefair op 11 en 12 mei is het weer mogelijk om bij de stand van de VanSwietentuin tomatenplantjes en éénjarigen te kopen.
Vooraf bestellen kan via het e-mail adres secretariaat@vanswietentuin.nl. Uitgifte van de online bestellingen is op vrijdag 10 mei tussen 14:00 en 15:00 uur in de kas bij het paviljoen van de VanSwietentuin, of op zaterdag / zondag tijdens de lentefair. Bij het plaatsen van de online bestelling graag aangeven wanneer u de bestelling komt ophalen.

Onderstaand de lijst met het assortiment en de prijzen.

Omschrijving Tomatenplanten 2024:

Andes roma is een klimmende plant. De tomaten hebben stevig vruchtvlees, weinig zaad en een zeer goede smaak. Kan zowel in een kas als buiten op een zonnige beschutte plaats gekweekt worden.

Black Cherry is een zeer donkere cherrytomatensoort. Hij produceert een overvloed aan kleine, ronde, donkerpaarse tot Mahonie bruine tomaatjes. De smaak is zoet, rijk en complex. Hoogte: 180 – 250 cm. Goed ondersteunen en aanbinden.

Brandywine black is een van de lekkerste vleestomaten rassen die er bestaat. Deze paarse/bruine tomaat is zoet en zeer sappig.

Cerise is een  zoete, rode cherrytomatensoort. Zeer rijk dragend. Lange gevulde trossen aan grote, bossige planten. Goede ondersteuning nodig.

Cherry Gardeners Delight is een Duitse cherrytomatensoort. Deze plant produceert een overvloed aan kleine, ronde, rode, zoete tomaten in groepjes van 6 – 12 per tak. Ondersteuning en aanbinden zorgt voor het beste resultaat. Niet winterharde éénjarige. Hoogte: 180 – 250 cm.

Coeur de Boeuf is in een rode of gele tomaat variant, is een vleestomaat met zeer grote vruchten met een gemiddeld gewicht van 300 – 500 gram. Vraagt goede ondersteuning op een bij voorkeur warme, beschutte plaats. Hoogte 160 -180 cm.

Dancing with Smurfs Paarse tot blauwe, zoete cherrytomatensoort. Hoogte: 150 cm. Zorg voor voldoende zon en warmte. Ondersteun de plant goed. 

“Iris” zoete Romatomaat met veel vruchtvlees, weinig waterig sap, maar veel smaak. Geeft een geweldige oogst. Goed voor verwerking tot soep, ketchup en om te drogen etc. Tip: invriezen met schil!

Lemon Tree is de perfecte naam voor dit soort. De plant vormt ca.6 cm grote heldergele vruchten in de vorm van een citroen. Stevige vruchten die geschikt zijn voor ketchup, sap, voor saus en vers gebruik. Teelt in kas, aan draad, geeft de beste resultaten.

Maja (balkontomaat) Makkelijke en compact groeiende tomaat, geschikt voor tuin, terras en balkon. Zoet van smaak en ideaal als snack. Hoeft niet gediefd te worden. Hoogte: ca. 45 cm.

Marmande komt uit Frankrijk. Geeft een overvloed aan grote, afgeplatte, sappige, heerlijk smakende vleestomaten. Per stuk kunnen ze wel 170 gram wegen. Deze plant is half zelf toppend, wat betekent dat hij niet heel erg hoog wordt en op een gegeven moment stopt met omhoog groeien. Goed ondersteunen! Hoogte: 180 – 200 cm.

Moneymaker is een betrouwbare tomatensoort. Heerlijk smakende, medium grote, rode tomaten zonder groene schouders. Kan zowel in een kas worden gekweekt, als buiten op een zonnige, beschutte plaats. Hoogte 125 – 175, goed opbinden en ondersteunen.

Pinocchio is een compact groeiende  cherrytomatensoort. Hij wordt ook wel Pinokkio genoemd. De tomaatjes wegen ongeveer 15 – 30 gram per stuk. Ze groeien aan lange clusters vol met tomaatjes. Pinocchio kan in grote potten op bijv. het balkon worden gekweekt. De vrucht rijpt van groen naar felrood. Hoogte: 25 – 30 cm. Niet winterharde éénjarige.

Russian black is een vrij compacte plant. De donkere mahonierode vruchten van ca. 100 gram hebben een zoetzure smaak met een pittig aroma. De plant minder dieven als andere planten voor een hogere opbrengst. Teelt in de kas, aan draad, geeft de beste resultaten.

Saint Pierre is een biologisch gekweekte tomatensoort. Oorspronkelijk uit Frankrijk. Geeft een overvloed aan ronde, stevige, donkerrode vruchten met een heerlijk zachte smaak. Ondersteuning is noodzakelijk.

San Marzano is een biologisch gekweekte, heerlijk smakende tomatensoort. Hij komt oorspronkelijk uit Italië. Geeft een overvloedige oogst aan ongeveer 100 gram wegende,  langwerpige vruchten. Ondersteuning van de plant is noodzakelijk. Hoogte: 180 – 250 cm.

Sweetie is een cherrytomaat die door zijn hoge suikergehalte heerlijk zoet smaakt en erg populair is bij kinderen. De stevige tomaten zijn 2,5 tot 3,5 cm. in doorsnee en groeien in clusters. De planten worden redelijk groot en groeien erg goed.

Tiny Tim kan goed gebruikt worden voor de kweek in potten op terras of patio. Hij blijft namelijk laag en wordt ook niet breed. De plant produceert een overvloed aan kleine, rode, zoet smakende cherrytomaatjes.

Ventura struik Roma geeft tomaten in de lange, ovale vorm zoals die o.a. in Zuid-Europa veel worden gekweekt. Deze variëteit heeft een sterke tomatensmaak en een hoog suikergehalte. Daardoor is deze tomaat zeer geschikt voor de inmaak en voor de bereiding van tomatenpuree.

Window Box geel is een compacte plant die een overvloed aan heerlijk, zoete, sappige, donkergele cherrytomaatjes produceert. De plant is bijna even hoog als breed, is zeer geschikt voor de kweek in grote potten en  bloembakken. Hoogte: 60 – 65 cm.

Yellow pear heeft opvallende, peervormige, gele cherrytomaatjes. De vruchten smaken zoet en mild. Ondersteuning van de plant is noodzakelijk. Hoogte: 180 – 250 cm.