Bezoek en Contact

We zijn gevestigd op het complex “De Tuinen”. Vanaf de rotonde in Frederiksoord is onze 100 jaar oude kas zichtbaar naast de ingang. Over het bruggetje rechts vindt u onze voorbeeldtuinen.

De tuin is alleen op afspraak geopend en op verzoek kan een rondleiding worden georganiseerd. Maar ook een uitgebreider programma is mogelijk. Neemt u contact met ons op voor informatie en/of het maken van een afspraak.
Op dinsdagochtend zijn de hekken meestal open, als onze vrijwilligers in de tuin werken; voor u een mogelijkheid om even te komen rondneuzen.

Links naast ons is De Fruithof gevestigd; een 8 ha grote tuin waar ongeveer 700 verschillende oude appel-, peren- en pruimenrassen bewaard en gekoesterd worden voor het nageslacht.

Op het evenemententerrein achter de boomgaard is elke tweede zaterdag en zondag in september het bloemencorso van Frederiksoord.

De tweede zaterdag en zondag in mei is er de LenteFair Frederiksoord.

Omgeving
Frederiksoord is prachtig gelegen in Zuidwest Drenthe, naast Nationaal Park Het Drents Friese Wold en Nationaal Park Weerribben-Wieden. Heerlijk fietsen of wandelen door de voormalige koloniën, een uniek gebied in Nederland.

Ook in Frederiksoord:
Frederiksoord
Maatschappij van Weldadigheid
De Koloniehof
IkeAir Ballonvaarten

Rondleidingen
Op zaterdagochtend in de maand juni en in de periode 3e week augustus
tot en met september is er op afspraak de mogelijkheid tot het verkrijgen van een rondleiding in de tuin.

Bezoekadres (geen postadres!)
Stichting Van Swietentuin
Majoor van Swietenlaan 1b
Frederiksoord

Correspondentie/secretariaat/informatie
secretariaat@vanswietentuin.nl