LenteFair

Op 11 en 12 mei 2024 is het weer zo ver, dan wordt de jaarlijkse lentefair weer gehouden in de Tuinen van Frederiksoord.

Ook dit jaar zijn er natuurlijk weer tomatenplantjes te koop uit eigen opkweek.
Voor een overzicht van de beschikbare soorten, zie onze nieuwspagina

Een nieuw seizoen wordt in onze tuin al bijna 25 jaar gestart met een plantenmarkt. De laatste jaren wordt deze markt georganiseerd in samenwerking met NDC Events, in opdracht van het Dagblad van het Noorden. De plantenmarkt is uitgegroeid tot een tweedaagse Fair, die het hele terrein van De Tuinen in beslag neemt, met een breed aanbod aan planten en andere artikelen.

Al het werk tijdens deze Fair wordt verricht door vrijwilligers van onze stichting en die van De Fruithof en het Floraliacorso Frederiksoord. Het geld wat we daarmee samen verdienen, gaat naar de kassen van de drie stichtingen. Vrijwilligers van onze stichting kweken speciaal voor deze Fair bijzondere soorten tomatenplanten, en daarnaast groenteplantjes, kruidenplantjes en eenjarigen. De opbrengst uit de verkoop van planten en het verrichten van de werkzaamheden is hard nodig om onze tuin in stand te kunnen houden.

Hier vindt u het overzicht van de tomaten- en andere plantjes van de LenteFair 2018.
Hier vindt u een foto-impressie van de LenteFair 2017 en hier het overzicht van de tomaten- en andere plantjes.
Hier vindt u een foto-impressie van de LenteFair 2016 en hier het overzicht van de tomaten- en andere plantjes.