Gezocht: vrijwilliger digitale zaken

Zoekt u een afwisselende functie als vrijwilliger? Heeft u affiniteit met tuinen, maar houdt u er niet van om met uw handen in de modder te zitten? Bent u handig met computers, maar wilt u niet alleen maar bezig zijn met de techniek? Wil u graag betrokken zijn bij het uitdragen van onze unieke tuin met kennisfunctie? Vindt u het prettig om zelf uw tijd in te delen en veel vrijheid te hebben? Dan is deze vacature iets voor u.

U bent verantwoordelijk voor de techniek rondom de website. De website zelf draait op wordpress en heeft zo af en toe een update nodig. De bestuurs-email loopt via google for non-profits. Beide zijn zeer gebruiksvriendelijke platforms en kosten weinig beheertijd, problemen zijn een zeldzaamheid. Mits continuïteit gegarandeerd is kunt u (in overleg) ervoor kiezen over te gaan op andere platforms.

Daarnaast bent u verantwoordelijk voor de inhoud van de website. U houdt uzelf op de hoogte van relevante zaken, schrijft hierover regelmatig een nieuwsbericht en plaatst deze op de website. Er zijn enkele vrijwilligers die regelmatig foto’s maken van de tuin en deze doorsturen, maar natuurlijk kunt u ook zelf de tuin in met uw camera om berichten te voorzien van foto. Gedurende de rest van de looptijd van de renovatie (geraamde afronding dit jaar) plaatst u hier regelmatig foto-updates van. Ook verzorgt u, indien nodig, actualisatie van teksten en foto’s op de website. Het staat u vrij om te spelen met tekst, indeling en design. Een aandachtspunt is de toegankelijkheid van de website, bijvoorbeeld voor blinden en slechtzienden.

Op dinsdagmorgen werken de vrijwilligers in de tuin, het is altijd gezellig om even bij hen aan te schuiven bij de koffie. Dit is ook dé manier om op de hoogte te blijven van wat er gaande is in en rond de tuin. Het bestuur vergadert maandelijks op dinsdagochtend, ook bij hen aanschuiven is een mogelijkheid.

Als u wilt, kunt u ook meewerken als tuin/klus-vrijwilliger, bestuurslid worden of ons ondersteunen met PR. Wij verwelkomen nadrukkelijk ook mensen met een beperking en hebben ervaring met het bieden van ruimte om de functie zo in te vullen dat die past binnen uw mogelijkheden.

U zult ingewerkt worden door de huidige vrijwilliger digitale zaken (die vanwege verhuizing naar buiten de regio de functie helaas moet neerleggen).

Op onze website is veel te vinden over de tuin, specifiek over het vrijwilliger zijn is hier nog extra informatie. Aanmelden en/of meer informatie vragen kan hier via de website (als u uw telefoonnummer vermeld, bellen wij terug).